Buitenritten

Een droom voor iedere ruiter en een steeds terugkerend genoegen voor de gevorderde ruiter is het maken van een buitenrit door de duinen, het bos of langs het strand.

De dagelijkse strandrit duurt 1:45 uur. Ook bieden wij een 3 uurs-rit, deze is 1x per week op verschillende dagen mogelijk. Wanneer de eerste reservering binnen is gekomen, dan wordt het die bepaalde dag van de week.

De mooiste rit voor gevorderden is toch wel de domeinenrit. Dit is een rit door bos, duin en over het strand met een stop bij een strandtent waar u iets kunt eten (inbegrepen). De domeinenrit duurt in totaal 6 uur en is ook 1x per week mogelijk op donderdag .

Alle ritten van 1:45 uur of langer gaan langs het strand en zijn alleen voor gevorderde ruiters vanaf 12 jaar. Voor iedereen met weinig ervaring verzorgen wij mooie ritten voor beginners vanaf 10 jaar. Tijdens deze ritten wordt er alleen gestapt. Voor half-gevorderden vanaf 10 jaar zijn de ritten met stap en draf door de duinen.

Het maximale gewicht per persoon is 85 kg !

Uiteraard vertrekken alle ritten onder gediplomeerde begeleiding en kunt u bij ons direct de natuur in voor ritten van een uur of langer. We rijden in kleine groepjes van gelijk niveau.

Bent u alleen, dan rijden we ook. Er geldt geen minimum aantal personen voor de ritten van 1.45 uur. Dus een aanrader voor het laag seizoen!

Veiligheid voor alles!

Wij rijden altijd zo veilig mogelijk maar het kan natuurlijk voorkomen dat er onderweg iets gebeurd waardoor iemand bang is geworden, in dat geval rijden wij de ritten in een rustiger tempo door.

Wanneer u te weinig ervaring heeft voor de half gevorderde of gevorderde rit of les en u deze toch gereserveerd heeft zien wij dat meestal direct. In dat geval wordt u teruggestuurd en geven wij GEEN geld terug!

Regels half gevorderde duinrit:
U moet goed kunnen lichtrijden en doorzitten zonder paard of zadel vast te houden.

Regels gevorderde ritten:
U moet goed kunnen licht rijden, doorzitten en goed kunnen galopperen.
Heeft u eigen rijlaarzen/chaps?, dan verzoeken wij u deze mee te nemen.

Voor alle ritten van 2 uur of langer geldt een minimaal aantal personen van 2. Het is niet mogelijk om zonder begeleiding een paard te huren.

Wilt u liever niet in een groep rijden, of wilt u geen andere mensen in uw groep, dan kunt u ook een begeleider huren om samen buiten te rijden.